您的浏览器Javascript被禁用,需开启后体验完整功能, 请单击此处查询如何开启
网页 资讯 视频 图片 知道 贴吧 采购 地图 文库 |

东北三省三校(哈尔滨师大附中、东北师大附中、辽宁省实验中学)2019届高三第一次模拟英语试题 含解析_高考_高中教育_教育专区

6人阅读|次下载

东北三省三校(哈尔滨师大附中、东北师大附中、辽宁省实验中学)2019届高三第一次模拟英语试题 含解析_高考_高中教育_教育专区。哈师大附中 东北师大附中 辽宁省实验中学 2019 年高三第一次联合模拟考试 英语试卷 时间:120 分钟 满分:150 分 注意事项: 1.答第 I 卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷


哈师大附中 东北师大附中 辽宁省实验中学 2019 年高三第一次联合模拟考试 英语试卷 时间:120 分钟 满分:150 分 注意事项: 1.答第 I 卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题卡相应位置上。 2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再 选涂其他答案标号,不能答在本试卷上,否则无效。 第 I 卷 选择题(满分 100 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 1. How much will the woman pay? A. $12. B. $30. C. $42. 【答案】C 【解析】 【详解】此题为听力题,解析略。 2. When will the speakers meet? A. On Wednesday B. On Thursday C. On Friday 【答案】C 【解析】 【详解】此题为听力题,解析略。 3. Who is Miss Jones? A. The man’s classmate. B. The man’s teacher. C. The man’s sister. 【答案】B 【解析】 【详解】此题为听力题,解析略。 4. Where does the man most probably work? A. In a shop. B. On a farm. C. In an office. 【答案】A 【解析】 【详解】此题为听力题,解析略。 5. What will the weather be like at midday tomorrow? A. Stormy. B. Cloudy. C. Thundery. 【答案】B 【解析】 【详解】此题为听力题,解析略。 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听 完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 6. What relation is the woman to Peter Field? A. His customer. B. His secretary. C. His boss. 7. When would the man like to meet Peter Field? A. On the 3rd. B. On the 4th. C. On the 9th. 【答案】6. B 7. C 【解析】 【6 题详解】 此题为听力题,解析略。 【7 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 8. Why won’t the speakers go to Anna’s Garden? A. Traffic might be heavy that way. B. There are no private rooms left. C. Joan doesn’t like the food there. 9. What do we know about Muvi? A. It’s beside a Japanese restaurant. B. Its food is expensive. early. 【答案】8. B 9. A 【解析】 【8 题详解】 此题为听力题,解析略。 【9 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 C. It closes quite 10. What are the speakers talking about? A. A funny movie. B. A terrible experience. C. A private garden. 11. Why did the man jump over the fence? A. To read a note. B. To deliver milk. C. To lock a door. 12. What happened to the man? A. He had a car accident. B. He was bitten by a dog. C. He knocked into a tree. 【答案】10. B 11. A 12. C 【解析】 【10 题详解】 此题为听力题,解析略。 【11 题详解】 此题为听力题,解析略。 【12 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 13. What is the only problem of Fitzgerald’s new film according to the man? A. It is uninteresting. B. It lacks musical performances. C. It’s only aimed at one age group. 14. What instrument does Fitzgerald like best? A. The violin. B. The piano. C. The guitar. 15. Why do many important people dislike Fitzgerald? A. He doesn’t respect other people. B. He changes his mind quite often. C. He expresses his views directly. 16. What does the man think of Fitzgerald’s personality? A. Attractive. B. Warm-hearted. C. Outgoing. 【答案】13. C 14. B 15. C 16. A 【解析】 【13 题详解】 此题为听力题,解析略。 【14 题详解】 此题为听力题,解析略。 【15 题详解】 此题为听力题,解析略。 【16 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段独白,回答以下小题。 17. Where did the speaker learn his survival skills? A. In the army. B. In a survival school. C. At a camping site. 18. How much does the basic survival course cost per person? A. $220. B. $200. C. $190. 19. When does the extreme survival course take place? A. In cold and wet months. B. On sunny days. C. Throughout the year. 20. What can people learn to do in the extreme survival course? A. Build a shelter. B. Use gas cookers. C. Put up a tent. 【答案】17. A 18. B 19. A 20. A 【解析】 【17 题详解】 此题为听力题,解析略。 【18 题详解】 此题为听力题,解析略。 【19 题详解】 此题为听力题,解析略。 【20 题详解】 此题为听力题,解析略。 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Hello, The International Student Center has heard of several frauds(诈骗) that are targeting international students. Someone may call and say that they are from: ·Immigration Canada ·home country’s Embassy ·Canada Revenue Agency ·Police Department In most situations, the caller will request that you make a payment or you will face serious consequences when returning to your home country. They may talk or threaten until you make a payment. While there is no way that these fraudsters can know you are an international student (they call Canadians too), here are some things that you should know in order to better protect yourself: ·UTSC provides you with FREE Immigration advising and application help (for Study &Work Permits, Visas, Permanent Residence, and Citizenship). ·Canada Revenue Agency (CRA), Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC), and Canadian Border Services Agency ( CBSA) will not call you, and will not ask for money or personal information by phone. If you call them, you will have to identify yourself. ·Embassies will not threaten you to make a payment or request an investigation fee due to a fake (伪造的) passport. ·Never feel like you need to pay anyone money right away. Ask for an employee number and hang up. You can call back the company (find their number online) and ask about your situation to confirm. ·Be skeptical of anyone asking you to make a payment. ·Think twice before clicking the we blinks provided and make sure they will actually go where they say. ·If you feel that you have been the victim of a fraud, you should report this to the police in the region where you live (e.g. Toronto Police Services). You can also inform Campus Police. ·If you’re not sure about something, WAIT. Come to the ISC (IC-350) and meet with a Transition Advisor. We can help you understand what’s happening. Kendel Chitolie International Student Advisor, RISIA S700907 International Student Centre 21. It may be a fraud if the caller asking for money says he/she is from . A. International Student Centre B. International Airline C. Canada Travel Agency D. Immigration Canada 22. What can be learned from the passage? A. Embassies will not ask you to pay for an investigation fee for a fake passport. B. UTSC will ask for money if you need help for Study & Work Permits. C. You can go right away to the given weblinks and believe what they say. D. If you’re not sure about something, report it to the police in the region where you live. 23. Who is this e-mail intended for? A. International students. B. Students’ parents. C. Canadians. D. School teachers. 【答案】21. D 22. A 23. A 【解析】 本文是一篇应用文,介绍了针对国际学生的骗局的特点以及告诉国际学生如何警惕上当受骗。 【21 题详解】 细节理解题。根据 “Someone may call and say that they are from:·Immigration Canada”可 知,如果自称是加拿大移民局的人打电话向你收钱,那么这可能是一个骗局,故 D 项正确。 【22 题详解】 细 节 理 解 题 。 根 据 “Embassies will not threaten you to make a payment or request an investigation fee due to a fake (伪造的) passport.”可知,大使馆不会要求你为假护照支付调 查费用,故 A 项正确。 【23 题详解】 目 标 读 者 题 。 根 据文 章第 一 句 话 “The International Student Center has heard of several frauds(诈骗) that are targeting international students.”可知,国际学生中心听说了针对国 际学生的骗局,文章介绍了这些骗局的特点以及告诉国际学生如何警惕上当,由此可知本文的目标读 者是国际学生,故 A 项正确。 B Over the years Lisa urged her sister Helen to prepare for her old age. Now they passed sixty. Lisa had a big house, Helen had the clothes on her back. Lisa had hated being a child and couldn’t wait to grow up and buy herself everything. What Helen wanted was to go outside and play. When anyone would hire her, Lisa put herself to work. She never touched a penny of her money though her young mouth watered for ice cream and candy. When the dimes (一角硬币) added up to dollars, she lost her taste for sweets. And her bankbook became her most precious possession. Helen had a boyfriend Harry whose only ambition was to play a horn. That Helen married Harry straight out of high school was not surprising. Two or three times Lisa was halfway persuaded, but to give up a job that paid well for a homemaking job that paid nothing was a risk she was unable to take. Helen’s married life was nothing for Lisa to envy. She and Harry played in second-rate bands. But Lisa had a big house because her boss offered her his first house at a price so low that it would be like losing money to refuse. Harry died abroad, in a third-rate hotel, with Helen crying as hard as if he had left her a fortune. He had left her nothing but his horn. Lisa knew she would have to bring her home. At dinner, Helen began to tell stories. They were rich with places and people, most of them lowly, all of them magnificent. Her face showed the joys and sorrows. Then Lisa knew why Helen didn’t mention the shining room. Tonight Helen saw only what she had come seeking, a place in her sister’s home and heart. She said, “That’s enough about me. How have the years used you?” “I didn’t use them,” said Lisa regretfully. “I saved for them but forgot to enjoy them. Now it’s too near the end to try. ”Helen said, “Don’t count the years that are left to us. At our time of life it’s the days that count. You’ve too much catching up to do to waste a minute of a waking hour feeling sorry for yourself.” Lisa smiled. 24. In her life Lisa attached most value to . A. further education B. a job in hand C. ice cream and candy D. a chance to get married 25. Why did Lisa lose her taste for sweets? A. Because she kept working and had no time to buy sweets. B. Because she worked hard to make dimes add up to dollars. C. Because she kept saving money and lost the basic desires. D. Because she had little money to afford sweets. 26. In what way is the story mainly developed? A. Changing locations. B. Giving examples. C. Creating conflicts. D. Comparing characters. 27. What is probably the best title of the passage? A. Single or Married? B. Preparations for Old Age C. Rich or Poor? D. A House and a Bank Account 【答案】24. B 25. C 26. D 27. C 【解析】 本文是一篇记叙文,讲述了 Lisa 和 Helen 姐妹俩对生活有着完全不同的两种态度以及她们的生活状 况。 【24 题详解】 细节理解题。根据第三段中的“When anyone would hire her, Lisa put herself to work.”可知, 只要有人愿意雇用她,Lisa 就会会努力工作,由此可知,Lisa 最重视手头的工作,故 B 项正确。 【25 题详解】 推理判断题。根据第三段中的“When the dimes (一角硬币) added up to dollars, she lost her taste for sweets.”可知,当钱一分一分地积少成多时,她对甜食也失去了兴趣,由此可知,Lisa 只想着不停地存钱,失去了对甜食的欲望,故 C 项正确。 【26 题详解】 文章结构题。通读全文可知,文章是通过对比 Lisa 和 Helen 对工作、婚姻以及生活的态度而展开的, 故 D 项正确。 【27 题详解】 主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了 Lisa 和 Helen 姐妹俩有着完全不同的生活态度以及她们的 生活状况,一个及时享乐,最后生活窘迫,一个拼命存钱,却忘了享受生活,故 C 项(贫穷还是富有?) 最能概括出文章内容。 C Peter Skyllberg, a Swedish man, was trapped in his car for two months, with temperatures reaching -30oC, with no food or water, and yet he survived. The best explanation was that his vehicle created an “igloo (snow house) effect” and protected him from the extremely low temperatures and that his body would hibernate(冬眠) during this time. Can humans get into a low-energy consumption state like a bear by reserving energy, and reducing body temperature? Chinese scientists are looking for the key to regulating body temperature. Scientists have found the hypothalamus (下丘脑), an area in the central lower part of the brain, is responsible for regulating body temperature. Wang Hong, a brain scientist at the Shenzhen Institutes of Advanced Technology of the Chinese Academy of Sciences, led her team to mark the neurons (神经元) responsible for regulating body temperature in mice by means of a cutting-edge genetic biology technique. In the experiments, they injected (注 射) drug into mice to make the body temperatures of the mice drop rom 37C to 27 in two hours. The team found the change in body temperature caused no harm to the health of the mice. “We don’t know if we can develop a drug that can control human body temperature. We still need a lot of study.” Wang said. Chinese scientists are not alone in such research. Body-cooling techniques are being used in pioneering hospitals around the world. Dutch doctors are now using low temperatures for patients who have suffered brain injuries in accidents, According to doctors working in Florence, it may even help to save the brains of babies who are born suffering from severe epileptic fits (癫痫病发作). 28. Why does the author mention Peter Skyllberg? A. To tell an amazing story. B. To introduce the topic. C. To teach survival skills. D. To explain “igloo effect”. 29. What did Wang Hong’s team find in the experiment? A. Genetic biology technique helped a lot. B. A drug could control human body temperature. C. The mice’s health wasn’t damaged by the change of body temperature. D. Hypothalamus was responsible for regulating body temperature. 30. How can body-cooling techniques help people? A. Brain injuries may be treated properly B. People trapped in snow can survive. C. Patients with epileptic fits will be cured. D. Medical accidents can be avoided. 31. The text is probably taken from . A. a biology textbook B. a science fiction C. a survival brochure D. a medical magazine 【答案】28. B 29. C 30. A 31. D 【解析】 【分析】 本文是一篇说明文,介绍了科学家发现体温的变化不会对白鼠的健康造成损害,而且目前降体温疗法 已经应用于医学上治疗脑损伤。 【28 题详解】 推理判断题。根据第一段中的“The best explanation was that his vehicle created an “igloo (snow house) effect” and protected him from the extremely low temperatures and that his body would hibernate(冬眠) during this time.”可知, Peter Skyllberg 被困在车里两个月, 在低温、没有食物和水的情况下奇迹存活的原因是他的车创造了一种雪屋效应并保护他免受极低的温 度,文章提到这个例子就是为了引出科学家发现体温的变化不会对健康造成损害以及降体温疗法应用 于医学上这一话题,故 B 项正确。 【29 题详解】 细节理解题。根据第三段中的“The team found the change in body temperature caused no harm to the health of the mice.”可知,王宏的研究小组发现体温的变化不会对白鼠的健康造成损害, 故 C 项正确。 【30 题详解】 细节理解题。根据最后一段中的“Dutch doctors are now using low temperatures for patients who have suffered brain injuries in accidents,”可知,荷兰的科学家正在用降体温疗法治疗在事故 中脑损伤患者,由此可知,降体温技术可以使脑损伤得到适当地治疗,故 A 项正确。 【31 题详解】 文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了科学家发现体温的变化不会对白鼠的健康造成损害,而 且目前降体温疗法已经应用于医学上治疗脑损伤,属于医学范畴,最有可能出自医学杂志,故 D 项正 确。 【点睛】文章出处题需要根据文章内容判断文章来源,通读全文可知,本文主要介绍了科学家发现体 温的变化不会对白鼠的健康造成损害,而且目前降体温疗法已经应用于医学上治疗脑损伤,这属于医 学范畴,最有可能出自医学杂志。 D From Madrid to Buenos Aires to Panama City to Lisbon, President Xi Jinping has tirelessly promoted the building of a community of shared future for mankind, and the Belt and Road Initiative (倡议) as a means to achieve that. But all don’t see it that way. While some are quick to see its positive potentials, other countries insist on viewing it skeptically. There have been the usual doubts about the intention behind, although the mysterious threat they speak of is one they seem unable to explain clearly. To some of them, it is a vague assumption that investments from China are potential “debt traps”that call for extreme caution or “threats to national security”. That is why the business combinations involving Chinese companies which would be mutually (相互地) beneficial have hit the rocks. The Chinese telecommunications technology giant Huawei, for instance, has found the doors to the 5G telecommunications markets of advanced countries closed to it on “national security” grounds. Likewise, the European Union has agreed on a framework regulating foreign investment (投资), particularly those from China. on the same account. Even as Chinese and Portuguese leaders discuss bilateral (双边的) cooperation under the Belt and Road, there is no lack of concern about “China’s influence”, But existing EU rules do not forbid Lisbon from seeking such a partnership. If Lisbon sees no harm from foreign investment, no outsider is in a position to prevent it from making a choice in its own best interests. Portuguese Prime Minister Antonio Costa has reminded EU decision-makers of his country’s desire for foreign investment, and advised the latter to avoid taking “the path of protectionism”. It was a timely reminder. Faring the challenges in today’s world, China and the countries that have embraced the Belt and Road are convinced it is the way to common development and the world’s lasting peace and stability. 32. Some countries that hold a negative attitude towards the Initiative mainly doubt its . A. power B. mystery C. intention D. potential 33. What does the underlined part “hit the rocks” in Paragraph 3 mean? A. failed to work out B. become a hit C. made a difference D. fallen into a trap 34. It can be learned from the passage that . A. Huawei has caused serious security problems abroad B. the EU will take relatively strict measures on Chinese investment C. the Road and Belt Initiative has gained much popularity for “China’s influence” D. China’s investment in Portugal has been extremely smooth 35. What is the author’s attitude towards Portuguese Prime Minister’s advice? A. Negative. B. Positive. C. Doubtful. D. Unclear. 【答案】32. C 33. A 34. B 35. B 【解析】 【分析】 本文是一篇说明文,介绍了一些国家对一带一路战略持消极态度,采取保护主义政策,但是中国和一 带一路沿线国家坚信一带一路战略是实现共同发展、维护世界和平稳定的必由之路。 【32 题详解】 细节理解题。根据第二段中的“There have been the usual doubts about the intention behind,” 可知,一些对一带一路战略持消极态度的国家主要是怀疑其背后的目的,故 C 项正确。 【33 题详解】 词义猜测题。根据画线词前的“To some of them, it is a vague assumption that investments from China are potential “debt traps”that call for extreme caution or “threats to national security”.”可知,对其中一些国家来说,有一种假设是来自中国的投资是潜在的债务陷阱,需要 极度谨慎,这就是为什么涉及中国企业的互利商业组合遭遇挫折的原因,由此可知画线词词义为“遭 遇挫折、未能成功”,故 A 项正确。 【34 题详解】 推 理 判 断 题 。 根 据 第 三 段 中 的 “Likewise, the European Union has agreed on a framework regulating foreign investment (投资), particularly those from China. on the same account.” 可知,出于同样的原因,欧盟已就监管外国投资,尤其是来自中国的投资的框架达成一致,由此可知, 欧盟将对中国的投资采取相对严格的措施,故 B 项正确。 【35 题详解】 观点态度题。根据倒数第二段中的“It was a timely reminder.”可知,葡萄牙总理建议欧盟避免 走保护主义的道路,作者认为这个建议是一个及时的提醒,由此可知,作者对葡萄牙总理的建议是支 持的,故 B 项正确。 【点睛】本篇 2 题词义猜测题的难度很大,根据画线词所在句的“That is why”可知此处是对上文 的解释说明,因此抓住前一句是关键,根据画线词前的“To some of them, it is a vague assumption that investments from China are potential “debt traps”that call for extreme caution or “threats to national security”.”可知,对其中一些国家来说,有一种假设是来自中国的投资 是潜在的债务陷阱,需要极度谨慎,这就是为什么涉及中国企业的互利商业组合遭遇挫折的原因,由 此可知画线词词义为“遭遇挫折、未能成功”, 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Running is a great way to get in shape and just about everyone can do it. Given that it’s so easy to take up the sport, a lot of beginners jump right into running without actually knowing what it takes to establish a healthy routine.___36___. If you are just starting out, avoid the following things to help you increase your chances of running success. Doing too much too soon One of the biggest mistakes beginners make is doing too much too soon. Picking up a new hobby like running is no doubt exciting. Runners need to ease into the sport before increasing the distance.___37___. ___38___ Beginners might think they need to run nearly every day to meet their fitness or weight-loss goals, but this couldn’t be further from the truth. ___39___, especially for beginners whose muscles and bones haven’t yet been conditioned for such intense (剧烈 的) exercise. So it’s important to give your body ample rest between workouts. Follow a training plan that includes rest days. Comparing yourself to others ___40___, You’re excited about running, so you are probably reading running blogs, magazines and message boards where you might start to feel inadequate about your own running pace. Instead of getting down on yourself, remember that every runner was once a beginner and use their success as motivation! A. Not taking rest days B. Not running every day C. As mentioned, a healthy routine is what they attach importance to D. Running is a demanding activity which can be really hard on your body E. When starting out with running, it’s tough not to compare yourself to others F. It will help reduce the risk of injury, so you can continue with your new running routine G. Many make a number of common mistakes, which can interfere (干扰) with training or lead to injury 【答案】36. G 37. F 38. A 39. D 40. E 【解析】 【分析】 本文是一篇说明文,介绍了跑步需要避免的几个误区。 【36 题详解】 上文说很多人在不知道如何建立一个健康的日常习惯的情况下就开始跑步,下文又说避免以下几个误 区来增加你跑步成功的机会,此处需要一个承上启下的过渡句,故 G 项(很多人会犯一些常见的错误, 这可能会影响训练或导致受伤)符合语境。 【37 题详解】 根据本空前的“Runners need to ease into the sport before increasing the distance”可知, 在增加距离之前,跑步者需要放松地投入这项运动,此处是说这样做的好处,故 F 项(它将有助于减 少受伤的风险,所以你可以继续你的常规跑步)符合语境。 【38 题详解】 根据本段内容,特别是“Follow a training plan that includes rest days.”可知,要安排几天 休息时间,本段讲的是一个误区是坚持每天都跑步而不安排休息时间,故 A 项(不休息)符合语境。 【39 题详解】 根 据 本 空 后 的 “especially for beginners whose muscles and bones haven’t yet been conditioned for such intense exercise.”可知,特别是对于那些肌肉和骨骼还没有适应这项运动 的初跑者,此处是说跑步是很有难度的,故 D 项(跑步是一项要求很高的运动,对你的身体来说真的 很难)符合语境。 【40 题详解】 根据本段小标题“Comparing yourself to others”可知,跑步的一个误区是拿自己和别人比较,此 处讲的还是关于和他人比较的话题,故 E 项(刚开始的时候,很难不把自己与别人比较)符合语境。 【点睛】根据段落小标题判断正确答案是七选五解题的常用方法之一,需要把小标题和选项中的关键 词紧密结合起来,例如本篇第 5 题,E 项中的“compare yourself to others”与本段小标题 “Comparing yourself to others”一致,将 E 项带入文中逻辑正好通顺,空后的“reading running blogs, magazines and message boards”是与他人比较的几个表现。 第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节(共 20 小题;每题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。 Several months ago, Greece suffered from the refugee (难民) disaster. I hadn’t been ___41___ of the Scale (规模) of it until I actually got to Greece. I___42___as manager of the Oinofyta Camp. This work is like being a ___43___, And I realized that I had met my ___44___, which was to take care of them and show them that they were loved and cared about, not___45___. All of the Greek islands are ___46___. I have a camp that within three or four days could ___47___500 people. When your life is spent getting handouts (救济的) from everyone all day, you lose your ___48___. I had this ___49___ idea that it would be great to start a business, sewing bags from leftover ___50___ material. Those people were the ___51___ people in the camp because they had a purpose. We have ___52___ in America who want to buy these bags now. Learning to say ___53___ has been one of the harder things here at the camp; the constant ___54___of residents. I was so happy for them when they got their family ___55___, and so sad because I knew that the___56___ of me being able to ___57___ see them again was pretty slim. My ___58___ kids are all asking me the same question now: “Mom, when are you coming home?” I don’t know. I hope that my legacy (遗赠) here is that the refugees will always remember that I cared about them, that they were special and ___59___, and that they were worthy of that ___60___. 41. A. afraid B. aware C. fond D. ashamed 42. A. took over B. made for C. came up D. figured out 43. A. teacher B. volunteer C. mother D. lawyer 44. A. failure B. goal C. moment D. problem 45. A. forced B. sheltered C. cured D. forgotten 46. A. overcrowded B. abandoned C. observed D. involved 47. A. employ B. train C. examine D. serve 48. A. dignity B. pay C. demand D. value 49. A. strange B. ordinary C. wild D. peaceful 50. A. cooking B. tent C. heating D. wood 51. A. saddest B. happiest C. bravest D. calmest 52. A. leaders B. consultants C. workers D. purchasers 53. A. goodbye B. thanks C. sorry D. hello 54. A. fighting B. checking C. working D. changing 55. A. anniversary B. party C. reunion D. celebration 56. A. pity B. intention C. possibility D. reward 57. A. ever B. never C. often D. seldom 58. A. positive B. own C. adopted D. selfish 59. A. unexpected B. thankful C. considerate D. important 60. A. benefit B. reward C. care D. praise 【答案】41. B 42. A 43. C 44. B 45. D 46. A 47. D 48. A 49. C 50. B 51. B 52. D 53. A 54. D 55. C 56. C 57. A 58. B 59. D 60. C 【解析】 本文是一篇记叙文,讲述了在希腊遭受难民灾难期间,作者去希腊的奥诺费塔难民营服务,看到难民 终日靠救济度日,作者想出了一个帮助他们创业的想法,这让难民的生活有了奔头也变得快乐起来, 作者希望难民们永远记住自己关心她们。 【41 题详解】 考查形容词词义辨析。A. afraid 害怕的;B. aware 知道的;C. fond 喜欢的;D. ashamed 羞愧的。 根据本空后的“until I actually got to Greece”可知,直到我到了希腊我才知道那里的难民灾难 的规模有多大,故 B 项正确。 【42 题详解】 考查动词短语辨析。A. took over 接管、接任;B. made for 前往;C. came up 发生;D. figured out 想出。根据本空后的“as manager of the Oinofyta Camp.”可知,我接任奥诺费塔营经理的工作, 故 A 项正确。 【43 题详解】 考查名词词义辨析。A. teacher 老师;B. volunteer 志愿者;C. mother 母亲;D. lawyer 律师。根 据下文中的“which was to take care of them”可知,这个工作需要照顾他人,因此工作性质像母 亲一样,故 C 项正确。 【44 题详解】 考查名词词义辨析。A. failure 失败;B. goal 目标;C. moment 时刻;D. problem 问题。根据本空 后的“which was to take care of them and show them that they were loved and cared about” 可知,我工作的目标是照顾难民,让他们感觉到自己是被爱和关心着的,故 B 项正确。 【45 题详解】 考查动词词义辨析。A. forced 强迫;B. sheltered 庇护;C. cured 治愈;D. forgotten 忘记。让 他们感觉到自己是被爱和关心着的,并没有被遗忘,故 D 项正确。 【46 题详解】 考查动词词义辨析。A. overcrowded 过度拥挤;B. abandoned 放弃;C. observed 观察;D. involved 涉及。上文说希腊正遭受难民灾难,大批的难民涌入,肯定极度拥挤,故 A 项正确。 【47 题详解】 考查动词词义辨析。A. employ 雇佣;B. train 训练;C. examine 检查;D. serve 为……服务。根 据上文可知,我去希腊是为难民服务的,我的难民营可以为 500 人服务,故 D 项正确。 【48 题详解】 考查名词词义辨析。A. dignity 尊严;B. pay 付款;C. demand 要求;D. value 价值。根据本空前 的“When your life is spent getting handouts from everyone all day,”可知,当你的生活每 天都在接受别人的救济时,你就会失去尊严,故 A 项正确。 【49 题详解】 考查形容词词义辨析。A. strange 奇怪的;B. ordinary 平常的;C. wild 狂热的、疯狂的;D. peaceful 平静的。根据本空后的“idea that it would be great to start a business, sewing bags from leftover ___10___ material.”可知,我有一个想法——用剩余的帐篷材料来缝制袋子,在这样困 难的条件下还能想到创业想法,这是近乎疯狂的,故 C 项正确。 【50 题详解】 考查名词词义辨析。A. cooking 烹饪;B. tent 帐篷;C. heating 加热;D. wood 木头。根据常识可 知,用来缝制袋子的应该是帐篷材料,故 B 项正确。 【51 题详解】 考查形容词词义辨析。A. saddest 伤心的;B. happiest 快乐的;C. bravest 勇敢的;D. calmest 冷静的。根据本空后的“people in the camp because they had a purpose.”可知,因为生活有了 奔头,所以他们成了难民营里最快乐的人,故 B 项正确。 【52 题详解】 考查名词词义辨析。A. leaders 领导人;B. consultants 顾问;C. workers 工人;D. purchasers 购买者、买家。根据本空后的“in America who want to buy these bags now.”可知,我们在美国 有一些想买这些袋子的买家,故 D 项正确。 【53 题详解】 考查名词词义辨析。A. goodbye 再见;B. thanks 感谢;C. sorry 对不起;D. hello 你好。根据本 空后的“has been one of the harder things here at the camp”可知,道别是在难民营最难的事 情之一,故 A 项正确。 【54 题详解】 考查名词词义辨析。A. fighting 斗争;B. checking 检查;C. working 工作;D. changing 改变。 根据上文内容可知,从靠别人救济生活到缝制袋子赚钱是难民的巨大改变,故 D 项正确。 【55 题详解】 考查名词词义辨析。A. anniversary 周年纪念日;B. party 聚会;C. reunion 重聚;D. celebration 庆祝。根据本空前的“I was so happy for them when they got their family”可知,我很高兴看 到他们与家人重聚,故 C 项正确。 【56 题详解】 考查名词词义辨析。A. pity 可惜;B. intention 意图;C. possibility 可能性;D. reward 奖赏。 根据本空后的“of me being able to ___17___ see them again was pretty slim.”可知,我很难 过是因为我知道再见到他们的可能性很小,故 C 项正确。 【57 题详解】 考查副词词义辨析。A. ever 在任何时候、永远;B. never 从不;C. often 经常;D. seldom 很少。 我知道再见到他们的可能性很小,故 A 项正确。 【58 题详解】 考查形容词词义辨析。A. positive 积极的;B. own 自己的;C. adopted 被采用的;D. selfish 自 私的。根据本空后的“kids are all asking me the same question now: “Mom, when are you coming home?””可知,我自己的孩子问我:“妈妈,你什么时候回家?”,故 B 项正确。 【59 题详解】 考查形容词词义辨析。A. unexpected 出乎意料的;B. thankful 感激的;C. considerate 体贴的; D. important 重要的。根据本空前的“I hope that my legacy (遗赠) here is that the refugees will always remember that I cared about them, that they were special and”可知,我希望难 民们永远记住我关心他们,他们是特别的、重要的,故 D 项正确。 【60 题详解】 考查名词词义辨析。A. benefit 益处;B. reward 奖赏;C. care 关怀;D. praise 表扬。他们是重 要的,值得我的关心,故 C 项正确。 第Ⅱ卷 非选择题(满分 50 分) 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的的正确形式。 Former First Lady Michelle Obama’s memoir (回忆录) Becoming has become the best-selling book ___61___ ( publish) this year in the US just 15 days after publication. The sales figure ( two million copies)___62___ (announce) by Penguin Random House last Friday. Becoming mainly tells the story about ___63___ Michelle has balanced work and family ___64___ a professional woman. The book is ___65___ window into the personal life of the first African-American First Lady and the first black US President. About marriage, Michelle mentions, “I married a creative thinker, and I had to remind ___66___(I) that we were adapting to each other to make two individuals a solid, permanent us.” In the memoir, Michelle speaks ___67___ (honest) of difficulties she met with in her life. The 54-year-old also criticizes (批评) US President Donald Trump, ___68___ (write) that she can “never forgive” him. That’s because during his presidential campaign. Trump’s “birther” theory that Michelle’s husband was not born in the US ___69___ therefore was not a legal President put her family’s ____70____ (safe) at risk. 【答案】61. published 62. was announced 63. how 64. as 65. a 66. myself 67. honestly 68. writing 69. and 70. safety 【解析】 本文是一篇说明文,介绍了今年美国最畅销的书《前第一夫人米歇尔奥巴马的回忆录》的一些内容。 【61 题详解】 考查非谓语动词。句意:今年出版的《前第一夫人米歇尔奥巴马的回忆录》在出版 15 天后就成为今 年美国最畅销的书。book 与 publish 之间是逻辑上的动宾关系,表示被动,用过去分词作后置定语, 故填 published。 【62 题详解】 考查时态语态。句意:企鹅兰登书屋上周五公布了这一销售数字(200 万册)。sales figure 与 announce 之间是被动关系,所以要用被动语态,last Friday 表明用一般过去时,故填 was announced。 【63 题详解】 考查宾语从句。句意:这本书主要讲述了米歇尔作为一名职业女性是如何平衡工作和家庭的。此处为 宾语从句,从句中缺少方式状语,故填 how。 【64 题详解】 考查介词。句意参考上题解析,根据句意可知此处表示“作为”,故填 as。 【65 题详解】 考查冠词。句意:这本书是了解美国第一位非裔第一夫人和第一位黑人总统的私人生活的一扇窗户。 window 是可数名词,此处用不定冠词表示泛指,故填 a。 【66 题详解】 考查代词。句意:我不得不提醒我自己:我们是在互相适应,让两个个体成为稳固的、永久的我们。 此处表示“我自己”,故填 myself。 【67 题详解】 考查副词。句意:在回忆录中,米歇尔诚实地讲述了在生活中遇到的困难。修饰动词 speaks 用副词, 故填 honestly。 【68 题详解】 考查非谓语动词。句意:54 岁的米歇尔还批评了特朗普,写到她永远也不会原谅他。The 54-year-old 与 write 之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,用现在分词作状语,故填 writing。 【69 题详解】 考查连词。句意:因为在总统竞选期间,特朗普认为米歇尔的丈夫不是在美国出生的,因此不是一个 合法的总统,这个出生地理论将她的家庭安全置于危险之中。根据句意可知此处表示顺承关系,故填 and。 【70 题详解】 考查名词。句意参考上题解析,作 put 的宾语要用名词,故填 safety。 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 71.英语课上,老师要求同桌之间相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。 短文中共有 10 处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(A),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 You must have heard about Dolly and have been amazed by the first cloned animal. But here came a problem; should we clone humans? When being asked about this question, a large number of people which are interested in the topic hold the view that it’s beneficial to clone humans. Therefore, some other people, me including, are against this idea. Cloning humans can bring negative effects and wrong informations. In the first place, they may not be treated equal as normal people, which I believe will make him suffer a lot. In second place, human cloning may lead in some social disorder, and it is quite dangerous. 【答案】1. came→comes 2. 删掉 being 3. which→who /that 4. Therefore→However 5. including→included 6. informations→information 7. equal→equally 8. him→them 9. in 后加 the 10. in→to 【解析】 【分析】 本文是一篇说明文,介绍了不同的人对克隆人类有不同的看法,作者也发表了自己的观点。 【详解】第一处:考查时态。句意:但问题来了——我们该克隆人类么?文章的基础时态为一般现在 时,且主语为 a problem,谓语动词用第三人称单数,故 came 改为 comes。 第二处:考查状语从句的省略。句意:当被问及这个问题时,很多对这个话题感兴趣的人认为克隆人 类是有益的。在 when 引导的状语从句中,当主从句主语一致且含有 be 的某种形式时,从句的主语和 be 可以省略,本句中省略了 they are,另外,此处也不是表示正在进行,being 是多余的,故删掉 being。 第三处:考查定语从句。句意参考上题解析,先行词为 people,指人,关系词在从句中作主语,故 which 改为 who /that。 第四处:考查副词。句意:然而,其他一些人,包括我,反对这个想法。此处表示转折而非因果关系, 故 Therefore 改为 However。 第五处:考查非谓语动词。句意参考上题解析,me 和 include 之间是逻辑上的动宾关系,用过去分 词表示被动,故, including 改为 included。 第六处:考查名词。句意:克隆人类会带来负面的影响和错误的信息。information 是不可数名词, 没有复数形式,故 informations 改为 information。 第七处:考查副词。句意:首先,他们可能不像正常人一样被平等对待,我相信这将使他们遭受很多。 修饰动词 treated 用副词,故 equal 改为 equally。 第八处:考查代词。句意参考上题解析,根据前面的 they 判断此处用 them,故 him 改为 them。 第九处:考查固定搭配。句意:其次,克隆人会导致社会紊乱。in the second place 表示“其次、 第二点”,故在 in 后加 the。 第十处:考查固定短语。句意参考上题解析,lead to 表示“导致”,故 in 改为 to。 第二节 书面表达(满分 25 分) 72.假如你是李华,你的美国笔友 Terry 向你询问你校暑期中文夏令营活动,请你回复邮件,内容包 括: 1.活动主题:文化与交流; 2.活动时间; 3.活动安排。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可适当增加细节,使内容充实、行文连贯。 3.开头已给出,不计入总词数。 Dear terry, I’m very happy to know that you are interested in our Chinese Summer Camp. _______________________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________ Yours, Li Hua 【答案】Dear Terry, I’m very happy to know that you are interested in our Chinese Summer Camp and I’d like to introduce some details to you. The Chinese Summer Camp, lasting from July 15th to 28th, will welcome foreign students from all over the world. With the theme of Culture and Communication, it aims to promote a better understanding of Chinese culture. A variety of activities are designed to meet the enthusiasm of Chinese lovers, such as lectures on Chinese culture, visits to places of interest and communication with Chinese students. I am sure you will benefit a lot from the Summer Camp. Looking forward to your coming. Yours, Li Hua 【解析】 【分析】 本篇书面表达是应用文,要求写一封书信。 【详解】第 1 步:根据提示可知,本文要求写一封电子邮件:假如你是李华,你的美国笔友 Terry 向 你询问你校暑期中文夏令营活动,请你回复邮件,内容包括: 1.活动主题:文化与交流;2.活动时间; 3.活动安排。时态应为一般现在时。 第 2 步:根据写作要求,确定关键词(组),如:theme(主题),Culture and Communication(文化 与交流),promote(提升),enthusiasm(热情),understanding(理解),design(设计)及 benefit (受益)等。 第 3 步:根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意该要的词数要求、主谓一致和时态问题。 第 4 步:连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,保持卷 面的整洁美观。 本文内容完整,层次分明,结构紧凑,表达准确。另外全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的 驾驭英语的能力。 【点睛】范文语言地道,语篇连贯,词数适当。作者在范文中使用了较多高级词汇和句式,高级词汇 有 from all over the world(来自世界各地),a better understanding of(对……有更好的理解), aim to (目标是),places of interest(名胜古迹),benefit from(从……中受益)以及 look forward to(期待),而且还使用了宾语从句“I am sure you will benefit a lot from the Summer Camp.”, with 的复合结构“With the theme of Culture and Communication, it aims to promote a better understanding of Chinese culture.”,非谓语动词“The Chinese Summer Camp, lasting from July 15th to 28th, will welcome foreign students from all over the world.”及“A variety of activities are designed to meet the enthusiasm of Chinese lovers, such as lectures on Chinese culture, visits to places of interest and communication with Chinese students.”,全文没 有语法错误,上下句转换自然流畅。
+申请认证

文档贡献者

彭昆梅

一级教师

22890 7294 4.0
文档数 浏览总量 总评分

喜欢此文档的还喜欢